KV Mechelen wil match tegen Genk laten herspelen na klucht met rode kaart

KV Mechelen heeft vandaag een klacht verstuurd naar de Belgische voetbalbond naar aanleiding van de onterechte uitsluiting van Laurens Paulussen. De rechtsback had zondag op het veld van Racing Genk een rode kaart gekregen van Luc Wouters die eigenlijk voor Mats Rits bedoeld werd. Met de klacht wil Malinwa de wedstrijd laten herspelen.

dvd

KV Mechelen wijst naar artikel 1440 in het bondsreglement en legt de klacht neer “tegen een scheidsrechterlijke vergissing in toepassing van de spelregels”.

De club benadrukt dat het niet gaat om een verkeerde speler die rood kreeg, maar om het feit dat een speler onterecht rood kreeg, zonder dat die een fout beging. Bij het Referee Department zijn ze echter zeker hun van zaak en zeggen ze dat het niet om een scheidsrechterlijke dwaling gaat (dus niet om een foute toepassing van het reglement), maar om een foute interpretatie van de scheidsrechter, waardoor de wedstrijd niet kan worden herspeeld.

Het bondsparket liet intussen (logischerwijze) weten dat Paulussen niet vervolgd moet worden, maar liet wel Rits oproepen, die morgen voor de Geschillencommissie verschijnt.

Eerder had ook ref Wouters zijn fout toegegeven, máár: "Ze hadden maar eerlijk moeten zijn". "Rits en Paulussen stonden bij elkaar tijdens die fase", aldus de geviseerde ref. Ik was niet zeker wie de bal met de hand had geraakt en vroeg het aan mijn lijnrechter en de vierde official. Dat het hands was, was ik wel zeker. Daar bestaat geen discussie over. Maar toen ik beide spelers vroeg wie de bal met de hand had beroerd, ontkenden ze allebei. Dus besloot ik om het rood aan Paulussen te geven. Achteraf heb ik tegen Rits gezegd: "Je had maar eerlijk moeten zijn." Nu ik de beelden zie, stel ik inderdaad vast dat ik fout was. Het gaat allemaal zo snel en dan twijfel je. Dat is nooit een goeie zaak."

MEER OVER KV Mechelen