De zuidelijke poolkap van Mars. Het is daar dat het meer met vloeibaar water zich zou bevinden.
Volledig scherm
De zuidelijke poolkap van Mars. Het is daar dat het meer met vloeibaar water zich zou bevinden. © AFP

Groot meer met vloeibaar water gevonden op planeet Mars

WetenschapOp de planeet Mars is een groot meer met vloeibaar water gevonden. Dat hebben wetenschappers vandaag gemeld. Leven is voor alle duidelijkheid (nog) niet ontdekt.

151 reacties

  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    @Pero Srbin, kun jij je voorstellen hoe groot het heelal is? Knap hoor! Minder knap is dat jij slechts één ster effectief kunt zien. Op een heldere nacht zie je er naar schatting zo’n 5000 en met een 7x50 verrekijker al vlug 100.000.
  • Pero Srbin

    6 jaar geleden
    Diegene die zich kunnen voorstellen hoe GROOT dat heelal is,weten ook dat in heelal stikt van leven.Dat wij nu met onze kleine hersens en tehnologie niet meer kunnen zien of weten en op basis van dat vaststellinge maken is belachelijk!!!mensen wij kunnen nu maar een ster efectief zien!!!onze zon!en wij praten hier over milijaarde licht jaren en wie weet wa nog !
  • Bob Bluekens

    6 jaar geleden
    Sinds wanneer is iedereen die een reactie plaatst een wetenschapper en j&#us wat een negativiteit over de zon dat duurt minstens 5. Il jard jaar dan ben jij dood en zijn mensen mieschien uitgestorven of in staat door het universum te rijzen in een fractie van een seconde dus stop en ga tv kijken
  • Marc Wouters

    6 jaar geleden
    Michael Bruyneel, onze zon is een rode reus. Dat wil zeggen dat die opzwelt. Echter dat gebeurt pas wanneer de brandstof, het waterstof in de kern, bijna op is. Dat is nog enkele miljarden jaren niet het geval. Tegen die tijd echter heeft de mensheid, indien nog bestaand en in deze vorm, best een andere plek gevonden. Niet Mars, want de zon zal de Aarde en allicht ook Mars gewoon verzwelgen.
  • Juliaan Van Reeth

    6 jaar geleden
    @Michael Bruyneel: Mogelijk is er ooit leven op Mars geweest. Leven in elke vorm. Maar doordat er op een bepaald ogenblik geen vloeibare magnetische kern was, verdween ook de atmosfeer. Want die kern werkt als een grote dynamo en creeert een magnetisch veld waardoor de aarde de atmosfeer (lucht o.a.) kan aantrekken, alsook de ozonlaag die ons beschermt tegen de schadelijke (gamma) zonnestralen.