AFP
Volledig scherm
© AFP

"Er was geen noodplan voorhanden om te evacueren. Dát is de echte aanleiding van deze Griekse tragedie"

Brand"Er was geen noodplan voorhanden om te evacueren. Dát is de echte aanleiding van deze tragedie." In Griekenland komt de trage reactie van de hulpdiensten steeds meer onder vuur te liggen. Maar kon er überhaupt wel tijdig ingegrepen worden? In amper enkele minuten tijd hadden de branden al een verwoestende omvang aangenomen. De dodentol is inmiddels opgelopen tot 80, minstens negen mensen verkeren in kritieke toestand.

39 reacties

  • Rudi De Groof

    6 jaar geleden
    Mensen laten enkel hun hebben en houden achter wanneer ze niet anders meer kunnen. Helaas voor velen gaat deze inferno zo snel, en is zo intens, dat het al te laat is om nog weg te komen. Moet een verschrikkelijke dood zijn.
  • Leo Vergauwen

    6 jaar geleden
    Hier schieten ze zelfs nog vuurwerk af in parken, maar het was zaterdag dan ook Nationale Feestdag, hoe stom kun je zijn.
  • Lutgard Crombez

    6 jaar geleden
    De beste stuurlui staan aan wal... tot het hen overkomt, de natuur is onvoorspelbaar en dan zijn de slimste mensen maar een speelbal!
  • Chris Hom

    6 jaar geleden
    Een noodplan om een gans dorp te evacueren.....weer een bureaucraat die pen en papier neemt en t eens zal zeggen! Theorie en praktijk liggen soms mijlenver uit mekaar. Als t brand kan je alleen maar vluchten.
  • philippe vander haeghen

    6 jaar geleden
    Tegen water en vuur kan men niet veel doen.