VIDEO. Eerste regendruppels vallen in Limburg

Het hele land kreunt onder de aanhoudende droogte en ook in Limburg was het wachten op de eerste regenbui. En dat is nu gebeurd.

lmas, De Limburger

Op vele plaatsen in de provincie zijn de eerste regendruppels al gevallen. Zo is te zien in bovenstaande video dat in Tongeren de regen met bakken uit de lucht viel. Onder andere in Hasselt was er ook sprake van onweer.

De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken activeerde woensdagavond ook opnieuw het nummer 1722, nu voor niet-dringende brandweeroproepen na aankondiging van onweer door het KMI. Gelieve het noodnummer 112 enkel te bellen als iemand (potentieel) in (levens) gevaar is.

Code geel

In Nederlands Limburg heeft het KNMI code geel afgekondigd in verband met onweersbuien die lokaal tot veel overlast kunnen leiden. In het zuiden van de provincie zijn de eerste hoosbuien al gevallen. Volgens het KNMI kunnen er nog meer onweersbuien vanuit Duitsland Limburg binnentrekken. Daarbij is er kans op hagel tot 2 centimeter, windstoten tot 60 kilometer per uur en lokaal veel neerslag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer