Volgens Unicef hebben 98 procent van de meisjes en vrouwen tussen 15 en 49 jaar in Somalië een genitale mutilatieprocedure ondergaan.
Volledig scherm
Volgens Unicef hebben 98 procent van de meisjes en vrouwen tussen 15 en 49 jaar in Somalië een genitale mutilatieprocedure ondergaan. © AFP

Somalië vervolgt voor het eerst in zaak vrouwenbesnijdenis na dood tienjarig meisje

De Somalische openbare aanklager kondigde vandaag de eerste vervolging in het land aan inzake genitale verminking nadat een tienjarig meisje vorige week doodbloedde als gevolg van de gruwelijke procedure.

5 reacties

  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Somalië beschaafder de Amerika? Somalië is de besnijdenis verboden bij wet. In Amerika oordeelt een rechter dat het verbod onwettelijk is. Wie is nu het beschaafdst?
  • Sylvia Nuyts

    6 jaar geleden
    Beste Marleen sauvillers dat is maar een klein procent die daarvoor naar Europa uitwijkt. Het is vooral België het beloofde land en spijtig genoeg zit er bij de meesten nog een mentaliteit in van vroeger met Congo dat wij nog altijd een schuld af te lossen hebben. Ik scheer ze niet allemaal over dezelfde kam maar in het vrijwilligerswerk dat ik doe als er problemen zijn ligt het voor 99 procent bij hun en bijna altijd gaat het over Congo. België heeft zijn schuld al lang afgelost.
  • Krista Verhaegen

    6 jaar geleden
    Eindelijk
  • irene van den bosch

    6 jaar geleden
    Hoog tijd dat ze die gruwelijke verminking gaan verbieden.
  • Marleen Sauvillers

    6 jaar geleden
    Heel positief we moeten die mensen helpen .zo hebben ze geen reden meer om naar Europa te komen