© RR

Provincie wil uitzondering: “Sportclubs mogen hun velden wél sproeien”

Provinciegouverneur Cathy Berx legt deze namiddag een voorstel tot verfijningen aan het sproeiverbod voor aan de coördinatiegroep waterschaarste en droogte van de provincie Antwerpen.

keje, sare

Na de invoering van het sproeiverbod in onze provincie kwamen heel wat reacties en vragen binnen. Na overleg met de Vlaamse Voetbalbond en enkele gemeenten, schepenen en clubs wil de gouverneur onder meer een uitzondering maken voor sportclubs.

“Er zal worden voorgesteld om sportverenigingen toe te laten hun velden te besproeien met regen- of putwater tussen 20 uur en 8 uur. We rekenen erop dat de sportclubs niet meer velden besproeien dan nodig en dat het besproeien gebeurt met het oog op een veilige sportbeoefening met zo weinig mogelijk risico’s op blessures”, aldus Berx.

Ook voor eenmalige evenementen of festivals zijn uitzonderingen zoals een fontein of een zwembadje mogelijk. “Welzijn van mens en dier zijn en blijven de toetssteen”, benadrukt Berx. “We rekenen op grote solidariteit, bedachtzaamheid en creativiteit.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER