Werken van start om Truiense stationsbuurt op te waarderen

Vandaag is de symbolische eerste spadesteek gegeven van de werken die de stationsbuurt in Sint-Truiden moeten opwaarderen. Tegen 1 september 2018 moet er aan de Gazometersite een multifunctioneel complex, met onder andere een lagere school, kantoren, appartementen en een jongeren- en welzijnscampus, verrijzen.

neac

Burgemeester Veerle Heeren is opgetogen met het project. "Dit is een erg verloederde omgeving. Er was ook zware bodemverontreiniging door een gasfabriek in de vorige eeuw. We hebben de grond eerst gesaneerd en dan gewerkt aan het bouwproject", vertelt Heeren. "De focus ligt op kinderen, jongeren en gezinnnen."

In totaal zal het project 30 miljoen euro kosten. De stad Sint-Truiden neemt 6 miljoen daarvan op zich, de rest van het bedrag wordt betaalt door de verschillende gebruikers.

Gevolgen voor verkeer

Voor het verkeer zullen deze werken zeker gevolgen hebben. 45 parkeerplaatsen gaan verloren. Om dat te compenseren werd de stelplaats van de bussen tijdelijk omgevormd tot een extra parkeerzone. Ook in de Gazometerstraat verandert er wat. "Die straat wordt omgekeerd", zegt burgemeester Heeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer