afp - rv
Volledig scherm
© afp - rv

Google Assistant spreekt nu ook Nederlands

Google Assistant, een spraakgestuurd hulpprogramma, spreekt en verstaat nu ook Nederlands. Het programma was al langer in het Engels en een handvol andere talen oproepbaar, maar vanaf nu kunnen Nederlandstaligen met een smartphone het slimme hulpje ook in hun moedertaal toespreken.

6 reacties

  • Eddy Keulier

    6 jaar geleden
    Siri is zeer beperkt, meestal laat die een website zien als antwoord. We zullen maar wachten op een vlaamse Alexa en google, die geven wel een antwoord op je vragen.
  • Johan Reenelot

    6 jaar geleden
    Google mag van mij de pot op.Hij heeft onze jeugd verneukt,er miljoenen aan verdiend en nu maar eerst ontdekt hij onze taal.Daar zal wel enkel profijt achter zitten.Ik hoop echt dart ze failliet gaan een eens goed op hun bek gaan !
  • Patrick D'hondt

    6 jaar geleden
    Toch liever Engels, dan Nederlands van over de grens. Niet dat ik iets tegen Nederlanders heb, maar het geeft me geen "thuisgevoel" als ik niet in het Vlaams aangesproken voel. Het is net zoals met de gps'en. Ik heb er eindelijk eentje gevonden die me in het Vlaams aanspreekt... Wat een opluchting...!
  • Stefan Uytterhoeven

    6 jaar geleden
    bij wie is het al en zijn er al belgen die het op 1 of andere manier in't nederlands hebben?
  • Robin De Cnijf

    6 jaar geleden
    Simpel op te lossen. Stel je smartphone in op Nederlands (Nederland) ipv België. Daar heb je je NL sprekende Assistent !