Debutant Cornet scoort al na één minuut in vriendschappelijke wedstrijd tegen Al Nasr

Na twee oefenwedstrijden zonder overwinning heeft KV Mechelen opnieuw aangeknoopt met een zege. Nieuwe spits Mathieu Cornet scoorde in zijn eerste minuten voor KV en zette zijn ploeg zo op goede weg tegen Al Nasr, een topclub uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Dieter Peeters

Coach Dennis van Wijk koos voor een stevig elftal met allemaal (kandidaat) basisspelers. Sylla kreeg opnieuw minuten, al wil de Malinees zelf nog steeds vertrekken.

In een gesloten eerste helft kwam KV Mechelen eerst op voorsprong. De Zweedse spits Engvall legde breed op Storm, die onderuit gemaaid werd. Schoofs zette de strafschop om, al zat de doelman er nog met een handje aan. Al Nasr scoorde tegen na balverlies van – en een niet gefloten overtreding op – gelegenheidsrechtsachter Corryn.

Na de rust kreeg kersverse spits Cornet zijn kans en die greep hij meteen. De tweede helft was nog geen minuut bezig wanneer hij een aanval opzette met Tainmont. De bonkige targetman knalde de bal, met zijn mindere rechtse, zonder twijfelen tegen de touwen. Daarna bleef het tempo hoog, ondanks de hitte, zonder veel kansen. In het slot trapte Pedersen nog een voorzet van Tainmont van dichtbij in doel.

Een deugddoende overwinning na de nederlaag van afgelopen weekend tegen Waasland-Beveren. “Maar het resultaat is niet belangrijk”, relativeerde van Wijk meteen. “De manier waarop was al iets beter, zeker gezien de zware omstandigheden. Veel spelers hebben wat zware benen, we zijn dan ook al lang aan het trainen.” Debutant Cornet kon zich geen beter debuut dromen. “Ik probeer me te bewijzen en een basisplaats te verdienen. Hopelijk kan ik dan nog meer van dit laten zien.”

KV MECHELEN: Castro, Corryn, Cocalic, Swinkels, Bijker, Sylla (83’ Smolders), De Witte (46’ Cornet), Schoofs (74’ Van Cleemput), Tainmont, Engvall (62’ Pedersen), Storm (74’ Matthys)

DOELPUNTEN: 22’ Schoofs (strafschop) 1-0, 37’ Samuel 1-1, 46’ Cornet 2-1, 84’ Pedersen 3-1