Sweaty Caucasian athlete wearing towel after exercise
Volledig scherm
Sweaty Caucasian athlete wearing towel after exercise © iStock

Weet wat je zweet: deze 7 dingen wist je nog niet over zweten

Met een hittegolf als deze rolt het parelend zweet rijkelijk over onze voorhoofden. Maar wat weten we er eigenlijk over? Deze 7 bizarre transpiratiefeiten doen bij ons alvast het koud zweet uitbreken.

2 reacties

  • Geert Vaelen

    6 jaar geleden
    Nummer 4 wist ik. Als ik paprika chips eet, ruikt mijn zweet ook naar paprika. Je zweet wat je eet, is dat dan :)
  • Bruno Vancraeynest o

    6 jaar geleden
    Zo'n nuttige onderzoeken. Tof???
  1. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.
  2. Baanbrekend onderzoek ontdekt hoe we astma mogelijk kunnen voorkomen in de toekomst: jouw belangrijkste vragen beantwoord
    PREMIUM

    Baanbre­kend onderzoek ontdekt hoe we astma mogelijk kunnen voorkomen in de toekomst: jouw belangrijk­ste vragen beantwoord

    Naar lucht happen terwijl je snel en piepend ademhaalt. Iedereen kan zich wel iets voorstellen bij een astma-aanval. Een nieuw wetenschappelijk onderzoek in het vooraanstaande tijdschrift Science heeft nu aangetoond hoe de vernauwing van de luchtwegen zorgt voor ontsteking en slijm. Met deze nieuwe kennis kunnen we astma mogelijk voorkomen in de toekomst. HLN-wetenschapsexpert Martijn licht toe wat de wetenschappers precies zijn te weten gekomen in deze wetenschappelijk studie.