Smaragden jubileum voor Samana Wimmertingen

Zondag 2 oktober heeft Ziekenzorg Wimmertingen haar 55-jarig bestaan gevierd met een fantastisch feest. Iedere vereniging van Wimmertingen en omstreken was vertegenwoordigd.

Marie-Rose Weerts

De dag begon met een misviering voor de chronisch zieke mens, opgeluisterd door het zangkoor. Vervolgens was er een receptie voorzien voor een 100-tal genodigden. De waarnemend burgemeester van Hasselt en schepen van Cultuur Karolien Mondelaers en de vertegenwoordigster van CM Limburg Lies Vandebriel waren de gastsprekers. Er werd gesproken over het aanbod van Cultuur in de stad Hasselt en over de nieuwe naam Samana. De voorzitster vertelde wat meer over de geschiedenis van Ziekenzorg Wimmertingen. Het bestuur bestaat op dit moment uit 7 vrouwen en slechts 1 man. Het is dus maar een klein groepje, maar een heel hecht groepje. En we kunnen de activiteiten wel de baas, maar alleen dankzij de vele vrijwillige medewerkers.

Daarom willen wij een warme oproep doen: we zijn altijd op zoek naar nieuwe bestuursleden, mensen die een warm, liefdevol hart hebben voor de medemens, de ouderen, de chronisch zieken en hun noden. Dat het echt plezant samenkomen is, bewijzen de kernleden die al heel lang bij Ziekenzorg Wimmertingen zijn. Twee kernleden werden extra in de bloemetjes gezet. Onze secretaris Jefke is al 44 jaar bestuurslid en kreeg een zilveren medaille. Onze huisbezoekverantwoordelijke Irma is al 33 jaar bestuurslid en kreeg een bronzen medaille. Deze stadseretekens werden natuurlijk uitgereikt door de waarnemend burgemeester van Hasselt. Als afsluiter werd er een heerlijke feestmaaltijd aangeboden aan alle leden, kernleden en vrijwillige medewerkers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer