(archiefbeeld)
Volledig scherm
(archiefbeeld) © BELGA

Greenpeace linkt extreem weer aan klimaatopwarming: "De tijd dringt"

"Er zijn vele complexe factoren die samen deze extreme weersomstandigheden met hittegolven en bosbranden creëren, maar wat we nu meemaken is helaas in lijn met de voorspellingen van klimaatwetenschappers", zegt Bunny McDiarmid, directeur van Greenpeace International. De milieuorganisatie pleit voor een krachtig klimaatbeleid en verwijt de Vlaamse en federale regering een gebrek aan ambitie bij de klimaatmaatregelen die ze pas hebben genomen.

73 reacties

  • Marcel van Alderweireldt

    6 jaar geleden
    We weten dat al jaren, en ik weet al jaren dat we over de 'point of no return' zijn. Zolang de overbevolking aanhoudt - de rode draad doorheen de klimaatproblematiek - zal deze planeet zich niet herstellen!!!
  • Jeroen Deschrijver

    6 jaar geleden
    een aantal dagen geleden was het nog niet zeker of we het record van 1976 zouden halen. Dus zo uitzonderlijk is het. In 76 spraken we nog niet over klimaatopwarming. Benieuwd wat het volgend jaar zal zijn. Als het nog warmer wordt dan zal je horen van zie je wel; Als het water met bakken uit de lucht valt ook. Misschien een geldverslindende europese regering van klimaatkloterij oprichten zou helpen.
  • Anonymous

    6 jaar geleden
    Als het regent is het de schuld van de opwarming van de Aarde. Als er een hittegolf is ook. Als het de kasseien uit de straten vriest vinden ze weer iets anders uit. Als hun vriendjes van Groen ! en hun kornuiten wereldwijd het aan het zeggen hebben spoelt het geld uit men portemonnee weg zonder dat er een druppel regen valt en vervriest men inkomen in de zomerzon.
  • mich lee

    6 jaar geleden
    Geert Tamsyn, natuurlijk breken we elk jaar enkel records. Hoeveel records zijn er? Het gaat immers vooral over dagrecords. Dat zijn 365 warmterecords, 365 kouderecords (die we dit jaar ook al hebben verbroken),... Het absoluut hitterecord is echter nog lang niet verbroken,... Als je een duizendtal records heb over 180 jaar is het maar normaal dat er elk jaar enkele worden scherpgesteld.
  • mich lee

    6 jaar geleden
    Laat één van je directeuren wonende in Luxemburg nog maar elke maand vliegen naar Amsterdam. Pas nadat dit uitkwam nam hij voortaan de trein. Luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden. Bende hypocrieten.