"Instap State Grid is officieel van de baan"

© BELGA

Er zal maandag tijdens de algemene vergadering van Eandis niet worden gestemd over de instap van het Chinese State Grid. Dat heeft de raad van bestuur van Eandis beslist, zo zegt Eandis-ondervoorzitter Luc Martens na afloop.

say

‘De vergadering is zonder voorwerp’, aldus Martens, verwijzend naar de beslissing van Antwerpen om de stekker uit de fusie van de intercommunales te trekken. Daarmee is dus de instap van het Chines State Grid van de baan, erkent Martens.

'Hou onze stroom in publieke handen'

Met een spandoek waarop staat 'Hou onze stroom in publieke handen', voert PVDA maandagavond actie aan de ingang van de Ghelamco Arena, waar vertegenwoordigers van 229 Vlaamse steden en gemeenten normaal de buitengewone algemene vergadering van Eandis kwamen bijwonen. 'Elektriciteit is een basisbehoefte en hoort in publieke handen te blijven', zegt Tom De Meester, energiespecialist van PVDA. 'Laten we Eandis 100 procent in handen van de samenleving houden. Als we ons elektriciteitsnet op de beurs gooien, wordt het een stuk speelgoed voor multinationals en speculanten.'

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen