Absurd: Hector krijgt parkeerboete op 23 juli en moet betalen voor… 8 juli

© svl

© svl

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Hector De Meersman uit Wieze keek vreemd op toen hij in Dendermonde een parkeerboete onder zijn ruitenwisser vond. “Ik kreeg die op 23 juli maar moest betalen voor 8 juli.” Iets mis met de printer zo bleek, waardoor bovendien ook het rekeningnummer onleesbaar werd. “Ik wil die boete wel betalen zo lukt dat niet.”

svov

Achttien euro bedraagt de retributie die Hector De Meersman moet betalen omdat hij geen parkeerticket nam op de parking Gedempte Dender in het centrum van Dendermonde. “Ik leg mij neer bij het feit dat ik een boete aan mijn been heb”, zegt de man. “Het is lastig om de parkeerautomaten te vinden op die parking. Achteraf heb ik gezien dat er twee staan, veel te weinig voor zo'n oppervlakte. Maar soit, ik wil de boete dus wel betalen maar ik kan dat niet.”

Uit de printer van de parkeerwachter rolde een formulier waar over de hele lengte een streep is waar geen inkt is doorgekomen. Daardoor zijn enkele cijvers weggevallen. “Met als gevolg dat ik de boete, die ik kreeg op 23 juli, volgens het ticket betalen op 8 juli. Absurd dus. Bovendien ontbreken er cijfers in het rekeningnummer en in de mededeling. En het strafste van alles is dat ik de firma wil contacteren, maar ook in het telefoonnummer zijn er cijfers niet geprint.”

Onverantwoord, vindt Hector. “Er staat op de achterzijde dat er extra kosten komen bij een aanmaning. Die zal ik niet betalen, het is niet mijn schuld dat er fouten staan op hun formulier. Die parkeerwachter kon dat zelf toch ook gezien hebben?”

De parkeerfirma laat weten dat de man altijd contact mag opnemen. Als hij niet betaalt, komt er sowieso ook een herinnering in zijn brievenbus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen