Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © iStock

Elke twee uur één ongeval met vluchtmisdrijf

BinnenlandElke twee uur gebeurt er in België een verkeersongeval met doden of gewonden waarbij vluchtmisdrijf wordt gepleegd. Dat blijkt uit een statistische analyse die Vias Institute heeft gemaakt. Het kenniscentrum voor verkeersveiligheid pleit voor een hogere pakkans voor mensen die rijden onder invloed of rijden zonder verzekering.

32 reacties

  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    Politie-Rechter De Hondt wordt steeds strenger in het opleggen van straffen. Nu de rest van de Rechters nog.
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Dan moeten ze het vluchtmisdrijf maar uit het wetboek schrappen. Als dit toch geen effect heeft. Zoals met de mazoutketels.
  • Jef Pauwels

    6 jaar geleden
    David : kosten van verzekeringen worden gedeeld over iedereen. Als er een hoop idioot doet betaald de rest er allemaal meer voor. Wat Robby zegt is niet dat hij het niet kan betalen maar dat hij er niet voor wilt opdraaien
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    En wie precies zijn al deze plegers van vluchtmisdrijven? Het is nuttig om daar eens een profiel over op te maken om de oorzaken van de toename van vluchtmisdrijven door overeenkomsten te kunnen achterhalen. Vroeger gebeurde het zelden,een enkele uit paniek,nu lezen we vooral omdat wetten aan de laars worden gelapt: dronken, geen rijbewijs/verzekering etc..mentaliteit? én justitie niet afdoende bestraft om die mentaliteit te wijzigen.
  • andre batteux

    6 jaar geleden
    Is toch gemakkelijk na te zien ! Wie een nummerplaat heeft , moet toch verzekerd zijn !