Van voornaam veranderen wordt sneller en eenvoudiger. Vanaf 1 augustus volstaat het om naar de ambtenaar van burgerlijke stand van je gemeente te stappen. Op de foto de dienst burgerzaken in Gent.
Volledig scherm
Van voornaam veranderen wordt sneller en eenvoudiger. Vanaf 1 augustus volstaat het om naar de ambtenaar van burgerlijke stand van je gemeente te stappen. Op de foto de dienst burgerzaken in Gent. © rv

Van voornaam veranderen wordt eenvoudiger

Van voornaam veranderen wordt sneller en eenvoudiger. Vanaf 1 augustus volstaat het om naar de ambtenaar van burgerlijke stand van je gemeente te stappen. Indien die geen bezwaren ziet, kan je in principe meteen een nieuwe voornaam krijgen. Een familienaam wijzigen aan het loket is nog niet mogelijk, maar er komt wel een vereenvoudigd tarief.

16 reacties

  • Rudy De Wever

    5 jaar geleden
    Er zijn reeds extra en verhoogde tussenkomsten voor transgenders waar men een naamsverandering dan ook als terecht kan beschouwen, maar het is nu wel een vorm van discriminatie en dat is altijd het geval hier in belgie, het kan of zal nooit hetzelfde zijn voor iedereen te moeilijk.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Ik denk dat jij aan het zeveren bent Hedwig Jacobs!
  • amy k

    6 jaar geleden
    beste mark peeters,plastische chirurgie word helemaal niet terug betaald bij transgenders,misschien kan je eens beter wat opzoek werk verrichten ipv domme uitspraken te doen. trouwens het is de schuld van die ministers dat andere mensen 490euro moeten betalen.laat iedereen 49euro betalen dan. nu zorgt men enkel voor voor weeral onbegrip tegenover transgenders
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Dat zal wel kies maar eens een moeilijke naam. als ze het dan niet kunnen schrijven gaan de poppen aan het dansen. En is er een km lange rij aan het aanschuiven.
  • Anny Bollens

    6 jaar geleden
    Hopelijk wordt er eerst gekeken of ze geen misdaden enz... gepleegd hebben! Men kent het liedje hier : was al gekend bij het gerecht!