Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Hoogste temperatuur ooit gemeten in Oost-Vlaanderen, KMI waarschuwt voor onweersbuien met hagel

BinnenlandDe hittegolf is nog niet voorbij. Vandaag is het opnieuw een snikhete dag geworden met temperaturen die opliepen tot meer dan dertig graden. In Ukkel steeg het kwik tot maar liefst 35,4 graden Celsius: daarmee is het vorige dagrecord uit 1928 verpulverd. Maar inmiddels zijn op verschillende plaatsen onweersbuien losgebarsten door een storing die over het land trekt. Ook vanavond breken er plaatselijk onweersbuien uit met kans op hagel, felle windstoten en wateroverlast, volgens het KMI. 

135 reacties

  • Eric Grosemans

    6 jaar geleden
    De meter draait zeker minder terug met airco aan als je zonnepanelen hebt. Dat is echter geen probleem, want voor de overschot die je op het net steekt krijg je toch niets vergoed. Dus is het beter om deze op te gebruiken, koeling in de zomer, bijverwarmen in voor en najaar, want dat kan een airco ook.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Marina Prévôt de ongezonde hitte en luchtvochtigheid hier kan je niet vergelijken met Spanje! Daar is altijd een windje en zuurstof in de lucht. Wij hebben daar buiten geschilderd bij 47 graden
  • danny buyse

    6 jaar geleden
    @Eric Volcke, met veel plezier! Hier in België is men dat niet gewoon deze temperaturen en in Brazilië wel. Als in Brazilië het 51° moest zijn zoals in Algerije zal men er zich ook niet goed invoelen. Noord-Oost Brazilië is een tropische regenwoud/equatorial klimaat met temperature van 28 tot 32° en zeldzame uitschieters tot 38° Hitte is geen competitie spelletje wie er het best tegen kan.
  • danny buyse

    6 jaar geleden
    Als je zonnepanelen hebt zal de meter hoe dan ook minder terugdraaien als je een airco gebruikt. Je zal niet moeten betalen maar wel minder terug krijgen naar de hoeveelheid zonnepanelen je hebt en airco's gebruikt.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Hier aan zee nu 23 graden op ons appartement op de zeedijk met een goede vochtigheidsgraag ,zalig.