© rr

Zonhovens N-VA-lid uit partij na Hitler-parodie: “Komisch bedoeld”

Op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van N-VA- Zonhoven is gisteren een plaats vrijgekomen. Nummer 22 op de lijst, de plek die tot gisteren voorbehouden was voor Tony Hulsmans, is weer vacant. “Na overleg heeft Tony beslist op een stap opzij te zetten,” zet Yannick Aerts, de voorzitter van N-VA Zonhoven. Hulsmans is onder druk uit de partij gestapt nadat er ophef ontstond over een ongepaste nazi-parodie op YouTube en een ongepaste post op sociale media.

wiva

Er kwam een heel wat kritiek op zijn nazi-parodie op Youtube en zijn uitlatingen op sociale media. Hij postte zaken op Twitter en Facebook en zette een tijd geleden een filmpje op Youtube waar hij de ‘draak steekt’ met nazi’s, joden en Amerikanen.

“Tony Hulsmans meent dat echt niet want het is bedoeld als comedy. Maar wat hij daar gepost heeft is erover, ook al is het komisch bedoeld. Hij meent dat helemaal niet en hij heeft eigenlijk een hart van goud. Maar voor een kandidaat op onze lijst kan dit echt niet. We hebben daarover overleg gehad en Tony begrijpt dat ook. Daarom zet hij een stap terug,” aldus Yannick Aerts.

Dat betekent dat hij niet langer lid is van N-VA en dus ook niet meer op de verkiezingslijst staat. Intussen heeft Hulsmans zijn nazi-parodie van YoutTube afgehaald.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer