© jef kennis, rr

Strandbar Regatta Beach weer open na windhoos: “Hele nacht en ochtend opgeruimd”

Een lokale stortbui met windstoten trok donderdagavond over delen van Antwerpen. Ook Linkeroever kreeg het zwaar te verduren. Bij Regatta Beach aan het Galgenweel is de schade aanzienlijk. Een grote boom werd ontworteld, het springkasteel waaide weg en een deel van het meubilair ging kapot. Vrijdagnamiddag kon de zomerbar alweer geopend worden. “Wij hebben de hele nacht en ochtend opgeruimd”, zegt eigenaar Ridvan Cap.

keje

© Jef Kennis

Omstreeks 18u25 trok er donderdagavond plots een storm over Linkeroever. De stortregen ging gepaard met hevige windstoten en duurde slechts enkele minuten. Die korte tijdspanne bleek echter genoeg om een hele ravage aan te richten bij Regatta Beach aan het Galgenweel. De strandbar bevindt zich op een honderdtal meter van de gelijknamige Regatta Club, de bar van een wakeboard-club op het water. Ridvan Cap, eigenaar van beide zaken, is vooral blij dat er geen gewonden zijn gevallen.

Veel materiële schade

“Die storm heeft uiteindelijk slechts vijf minuten geduurd, maar dat was voldoende om alles weg te blazen”, zegt Cap, “gelukkig is er enkel sprake van materiële schade. De wind heeft een grote boom doen omvallen en die viel net niet op het terras. De wind heeft ook veel meubilair vernield zoals parasols en strandstoelen. Ook het springkasteel waaide weg en belandde zo’n 50 meter verder. Dat is dan ook kapot. Tot slot is er waterschade in de keuken en de bar.”

© Jef Kennis

Bekijk hieronder een video van de storm.

Blij met snelle hulpverlening

De eigenaar is ook de hulpdiensten dankbaar. Cap: “Na de storm hebben we meteen de hulpdiensten gebeld. De politie en brandweer zijn hier snel gearriveerd en hebben ons toen geholpen met opruimen. De brandweer heeft toen ook een lint rond de omgevallen boom gespannen om dat stuk af te bakenen. We hebben vervolgens naar de Groendienst van de stad gebeld en nu is het nog even afwachten of zij de boom kunnen opruimen, of dat we daarvoor een extern bedrijf moeten inhuren.”

“Het is nog niet duidelijk hoeveel deze storm ons gaat kosten. Maar het belangrijkste is dat het bij materiële schade gebleven is. Dat is herstelbaar”, aldus Cap.

Regatta Beach ondertussen terug open

Regatta Beach kon vrijdagnamiddag rond 14u weer openen. “Wij hebben versterking ingeroepen en zijn al de hele nacht en ochtend bezig geweest om alles op te ruimen. Er werd ook nieuw meubilair besteld.”

Op een video die Regatta Club op Facebook zette is te zien hoe het terras weer netjes in orde is gebracht en dat ook de zon van de partij is.

© Jef Kennis

© Jef Kennis