Varkens met hittestress, uit de video van Animal Rights.
Volledig scherm
Varkens met hittestress, uit de video van Animal Rights. © Animal Rights

Hittestress bij varkens: Animal Rights maakt schokkende beelden in West-Vlaams varkensbedrijf

DierenleedAnimal Rights heeft vrijdag beelden vrijgegeven die donderdag werden gefilmd in een West-Vlaams varkensbedrijf. Op de beelden is te zien hoe varkens liggen te puffen bij een temperatuur van bijna 34 graden. Een varkentje probeert in een drinkbak te klimmen om verkoeling te zoeken. 

47 reacties

  • Bert Vanpoucke

    6 jaar geleden
    Die beelden zijn gefilmd tijdens een hittegolf op een dag die voorlopig de geschiedenis boeken ingaat als de warmste dag ooit ! In bejaardenhuizen, ziekenhuizen, woningen, appartementen, buraucomplexen, fabrieken , ... loopt de temperatuur binnen op tot 30 graden en meer. Wat willen zij dan ? Dat er in een varkensstal een aangename temperatuur van 20 graden wordt gecreëerd ? En dan janken over de ecologische voetafdruk van vleesproductie ! Sommigen zijn toch echt het noorden kwijt !!
  • Bert Vanpoucke

    6 jaar geleden
    Ik vraag me af hoeveel personen die hier nu moord en brand schreeuwen eigenlijk iets afweten van varkens en veeteelt. Of al ooit eens met varkens gewerkt hebben. Extremisme moet op termijn sowieso het onderspit delven, zoals al zo vaak bewezen in het verleden. Het "veggie" gedachtengoed letterlijk opdringen aan de rest van de wereld en alles wat er niet in past aan de schandpaal nagelen is middeleeuws en zal op termijn zijn effect en geloofwaardigheid verliezen.
  • frans vereken

    6 jaar geleden
    en ik ben sinds een jaar sponsor van die groep. Ze zijn goed bezig!
  • guido taens

    6 jaar geleden
    De aandelen GAIA worden overal geweigerd ,iedere dierenwelzijner begint eindelijk te beseffen dat er één clubje luiaards al méér dan 45 jaar profiteert via familie,VRT-familie om de gekste en slechste tv-beelden uit te zenden ,zodat hun dagdagelijkse oplichtingsdonatie's hopelijk maar niet stoppen.
  • guido taens

    6 jaar geleden
    Gratis tickets te bekomen voor deze varkens ,voor PAIRIE DAISA,ZOO van Antwerpen,Zoo PLANCKENDAEL,meld U bij de varkens goeroe van GAIA en zijn familie vriendje WEYTS ,want samen doen deze familie leden aan dierenwelzijn (zeker niet vergeten de donatie's aan het varkensclubje van een en dezelfde dierenwelzijnsfamilie NV&a+GAIA) ,want als de donatie's stoppen,dan stopt dit dieren geld bankje ook voor sommigen die al 45 jaar de luie paljas uithangen.