© Photo News

Rode Duivels “onder de indruk” na gesmaakt wedstrijdje met G-voetballers

Na de training in het oefencomplex van de Rode Duivels in Tubeke werd nog een heuse wedstrijd afgewerkt. Enkele voetballers met een verstandelijke beperking en Eden Hazard, Romelu Lukaku, Jan Vertonghen, Axel Witsel, Simon Mignolet en Dries Mertens speelden samen een matchke om sporten tussen atleten met én zonder verstandelijke beperking aan te moedigen. De wedstrijd in het kader van de Play Unified-campagne van Special Olympics Belgium was dan een groot succes.

vml

“Ik was diep onder de indruk van het hoog niveau en het professionalisme van de G-atleten. Het was een spannende match en we hebben prachtig voetbalwerk gezien. Christophe en de andere G-voetballers horen thuis op het veld” , vertelde een vermoeide Jan Vertonghen na afloop.

© Photo News

Kevin De Bruyne, die peter is van Special Olympics Belgium, was geblesseerd en kon er jammer genoeg niet bij zijn in Tubeke, maar hij toonde vrijdagavond alvast zijn steun via social media.

“Deze match vergeet ik nooit!”, vertelde een enthousiaste Christophe Theys, Special Olympics-atleet en ambassadeur voor de organisatie. “Dat we samen met de Duivels mogen spelen wil toch zeggen dat we goed bezig zijn hé. Ik ga nu nog meer trainen want ik wil net zo goed als Kevin De Bruyne worden!”

© Photo News

“Ik ben er zeker van dat deze Unified-voetbalwedstrijd vandaag van alles in gang zal zetten, voor atleten met een verstandelijke beperking, bij de Belgische voetbalclubs en ook bij de sporters in alle andere disciplines. Komaan sporters, clubs en sportfederaties, zet jullie hart en deuren open voor het Play Unified-concept!” , besloot een enthousiaste Zehra Sayin, Co-CEO van Special Olympics Belgium.

Met deze stunt zet de Belgische Voetbalbond haar engagement in de verf om samen met de Voetbalfederatie Vlaanderen en l’Association des Clubs Francophones de Football het G-voetbal verder te ontwikkelen. Tijdens de komende 4 jaar zullen zij zich namelijk samen volop inzetten voor het G-voetbal en willen ze de Belgische clubs helpen om een G-werking en/of een Unified-werking op te starten.

Iedereen kan zijn engagement tonen door de campagne te delen (#PlayUnified) en te liken of door zich te registreren op www.playunified.be als kandidaat om zelf aan Unified-sporten te doen. En ook sportclubs kunnen zich daar registreren enerzijds om te tonen dat ze Play Unified steunen en anderzijds om zelf een Play Unified-club te worden en het officieel label te verkrijgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Photo News