© Shutterstock

Eten van knoflook heeft dit verrassend effect op moedermelk

Dat het eten van knoflook voor een minder frisse adem kan zorgen, is een feit. Maar blijkbaar kunnen moeders die borstvoeding geven nog iets anders bijzonder opmerken als ze van het goedje hebben gegeten. Duitse wetenschappers ontdekten namelijk dat moedermelk aroma's van look kan bevatten.

flb

Uit een studie van de Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg blijkt dat moeders die tot 2,5 uur voor ze borstvoeding geven rauwe look hebben gegeten, dat kunnen merken aan de melk die ze produceren. Zo zou de geur zintuigelijk waarneembaar zijn en ook de chemische samenstelling van de melk zou daardoor anders zijn. Het onderzoeksteam heeft al de invloed van verschillende producten op de borstvoeding getest en stelde daarbij vast dat bijvoorbeeld visolie niet werd teruggevonden in de melk, maar eucalyptus dan weer wel.

Of dat gevolgen heeft voor pakweg het eetpatroon van de kinderen op latere leeftijd, is nog niet geweten. "We weten nog heel weinig over de impact van het eetpatroon van de moeder op het latere dieet van het kind", zegt professor Andrea Büttner. "Sommige wetenschappers suggereren dat kinderen later een voorkeur vertonen voor voedingsmiddelen die hun moeders consumeerden tijdens het geven van borstvoeding, omdat ze ervan uitgaan dat de melk ongeveer hetzelfde smaakt."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer