iStock
Volledig scherm
© iStock

Gemuteerd hiv-virus kan sneller leiden tot aids: “Het lijkt alsof het virus kwaadaardiger is geworden”

Gemuteerde stammen van het hiv-virus die de ronde doen in de Canadese provincie Saskatchewan kunnen sneller leiden tot aidsgerelateerde ziekten, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

4 reacties

  • Steven De Leu

    6 jaar geleden
    Prepp moet wel binnen de 3 dagen genomen worden na een mogelijke besmetting. Het is ook niet zomaar verkrijgnaar bij de apotheek.
  • mich lee

    6 jaar geleden
    nand nuyts, er bestaat ook een pilleke voor Prepp of zoiets.
  • wim CLAES

    6 jaar geleden
    in saskatchewan komt ge niet veel tegen om te poepen.uitgestrekt en leeg.woont geen kat.
  • Ferdinand Nuyts

    6 jaar geleden
    Er wordt meer onveilig gepoept dan vroeger, ze denken er zal wel een pilleke uit gevonden worden.
  1. Vergeetachtigheid is niet altijd dementie maar mogelijk verborgen leverziekte: “Artsen kunnen dit soms moeilijk herkennen”
    PREMIUM

    Vergeetach­tig­heid is niet altijd dementie maar mogelijk verborgen leverziek­te: “Artsen kunnen dit soms moeilijk herkennen”

    Een recent onderzoek bij Amerikaanse veteranen die de diagnose van dementie hadden gekregen kwam tot een opmerkelijke conclusie. Bij 1 op de 10 is de verandering in gedrag of vergeetachtigheid mogelijk niet het werk van dementie maar van een zieke lever. En die leveraandoening kan men behandelen. Maar wat zijn de wetenschappers precies te weten gekomen tijdens hun onderzoek? Om welke leveraandoening gaat het dan precies? En wat houdt de behandeling in? HLN wetenschapsjournalist Martijn Peters licht de studie toe.
  2. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.