Onderzoek van Spaargids.be leert dat die rendementen soms te rooskleurig worden voorgesteld.
Volledig scherm
Onderzoek van Spaargids.be leert dat die rendementen soms te rooskleurig worden voorgesteld. © ANP XTRA

Verwacht rendement van spaarverzekeringen soms te rooskleurig

Wie een spaarverzekering (Tak21) neemt, heeft, op de gewaarborgde rente na, amper zicht op het mogelijk rendement. Europa verplicht de verzekeraars er nu toe om hun toekomstig rendement in te schatten, afhankelijk van de omstandigheden. Onderzoek van Spaargids.be leert dat die rendementen soms te rooskleurig worden voorgesteld.

21 reacties

  • Annie Laureys

    6 jaar geleden
    Sparen? Hoe? Als we alles betaald krijgen is ons pensioentje op, op, op !
  • patrick smedts

    6 jaar geleden
    open spaarrekening in polen of land in de buurt. goede intrest.
  • Patrick Jonkers

    6 jaar geleden
    Er is nog NOOIT een verzekering of spaarrekening of hoe men dat mag noemen geweest/zal komen die het welzijn van de "klant" beoogt. Wat ze ook beloven....
  • dirk claeys

    6 jaar geleden
    Als Je morgen 3000€ cach betaald gaat alarm af in bank, zwartgeld! Een hele resem formulieren komt er dan aan! Meeste mensen die werken met geld , dus modale vlaming probeert te betalen zonder factuur, 10% korting en 21% btw minder, samen 31% bespaart op werk' dus bank overbodig!
  • Karine Roeland

    6 jaar geleden
    Sparen? De enigen die er goed van worden zijn de banken. Als je geen kinderen hebt, is het interessant om al je geld op te doen. Wie geen geld heeft, kan men niets afnemen. Later, indien nodig kan je nog altijd bij het OCMW aankloppen zoals veel 'Belgen' tegenwoordig doen.