Leeuw Cecil is in 2015 doodgeschoten door een Amerikaanse jager. Walter Palmer heeft 50.000 dollar betaald voor de jacht.
Volledig scherm
Leeuw Cecil is in 2015 doodgeschoten door een Amerikaanse jager. Walter Palmer heeft 50.000 dollar betaald voor de jacht. © Photo News

“Jagers die geld geven aan Trump en Republikeinse partij krijgen speciale vergunning om jachttrofeeën te importeren”

Jagers die geld schenken aan de Republikeinse partij of specifieke kandidaten van die partij krijgen een speciale vergunning om hun doodgeschoten trofeeën te kunnen importeren in de Verenigde Staten. Dat zegt de non-profit organisatie Friends of Animals, die kopieën van de vergunning in handen heeft gekregen.

25 reacties

  • ingrid mertens

    6 jaar geleden
    En dit kan zomaar ? En dan nog eens in tijden van bedreigde diersoorten??? Kan nu niemand deze dierenhater doen stoppen?? Wij doen er alles aan om dieren te helpen overleven terwijl deze machtslustige moordenaars rustig voor plezier blijven uitmoorden??
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Ik zou nooit iemand politiek au sérieux kunnen nemen die sponsors dat soort cadeau doet. Zaak per zaak : dat ruikt naar elitarisme.
  • Danny Govaerts

    6 jaar geleden
    Dat de wereld handels organisatie hier geen standpunt in wil nemen.. Ze zullen misschien te veel personen met geld tegen hun schenen stampen . Maar het is schandalig dat er nu nog op uitstervend wild mag gejaagd worden . Hopenlijk slaat het wild dit jaar nog eens terug..
  • Andy Casteels

    6 jaar geleden
    Trump beloofde een einde te maken aan corruptie. Veel proteststemmers geloofde echt dat Trump anders ging zijn dan de beroepspolitici. Hij heeft enkel corrupte mensen vervangen door zijn eigen corrupte vrienden. Het systeem om 1 mens de leiding te geven over 325 miljoen Amerikanen is ook gewoon absurd. Met dat idee trek je alleen maar vreemde figuren aan. Welke normale mens zegt nu: ik vind mezelf zo geweldig dat ik 325 miljoen mensen ga leiden.
  • Fre Terweirs

    6 jaar geleden
    Das héél wat anders dan toen dit aan Obama of zijn Democraten gegeven werd:Nu is dit immers schandelijk.