BELGA
Volledig scherm
© BELGA

"Federale kieskring van De Croo is BHV in het kwadraat"

PolitiekVlaams Belang kant zich met klem tegen het "opgewarmde" voorstel van federaal vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) voor een federale kieskring. "De invoering van een dergelijke kieskring komt neer op de creatie van een BHV (Brussel-Halle-Vilvoorde, nvdr.) in het kwadraat. De Franstalige inmenging en agitatie zal zich in zo'n geval niet beperken tot de regio tussen Galmaarden en Overijse, maar zich uitstrekken over heel Vlaanderen", reageert Kamerlid Barbara Pas.

94 reacties

  • Jean-marc Geirnaert

    6 jaar geleden
    Marc baeyens, contradictie in het kwadraat. Zij die kiezen voor nva moeten superrijken zijn, alle gewone burgers werden serieus gepluimd door deze partij vol loze beloften. Niets van hun beloftes van 2014 hebben ze waargemaakt, integendeel. Wie dit ontkent gelooft nog steeds dat de aarde plat is!
  • john nauwelaerts

    6 jaar geleden
    @jan pharma als we onafhankelijk worden is dit een vlexit dus onderhandelen met europa+instellingen die vertrekken werkwilligen zoals u zegt volgens het VBO (een bevriende organisatie van u) zijn er in vlaanderen 85 duzend jobs beschikbaar die niet ingevuld raken in walonie 28 duizend u kan deze cijfers nakijken en verder zou ik zeggen jij mag geloven wat je wil maar verklaar geen onzin
  • ka Van der Linden

    6 jaar geleden
    Helemaal akkoord met Dhr Jan Pharma. Vlamingen laat jullie niets wijsmaken met de zogezegde onheilstijdingen die op ons zouden afkomen. Vlaanderen zal een veel gevraagde partner zijn over heel de wereld!
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Om België in de vernieling te rijden is er een 2/3e meerderheid nodig. Zoveel gekken lopen er niet rond in dit land. Blijf dus gerust wat dagdromen als jullie zich daar goed bij voelen.
  • Daniel Meuleman

    6 jaar geleden
    Confederalisme of splitsing is nog de enige oplossing voor dit land. Elk gewest zijn eigen boontjes doppen met zijn eigen belastingen, wat is daar verkeerd aan Mr De Croo? Gedaan met de 7 miljard transfers naar Wallonië. Wat zouden we daar niet kunnen mee doen, nu krijgen we alleen maar minachting. Het VB slaat de nagel op de kop en is nog de enige partij voor Vlaanderen.