De gevangenis van Dendermonde (Archiefbeeld).
Volledig scherm
De gevangenis van Dendermonde (Archiefbeeld). © Copyright : Geert De Rycke

Twee gedetineerden weigeren naar cel terug te keren omwille van de warmte

Twee gedetineerden van de gevangenis van Dendermonde hebben vandaag geweigerd terug te keren naar hun cel. "Na de ochtendwandeling om 11 uur wilden ze een langere wandeling omwille van de warmte", bevestigt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het gevangeniswezen.

45 reacties

  • Louis Heyens

    6 jaar geleden
    Animal Rights filmde 2 dagen geleden hitte in stal om "verborgen leed zichtbaar te maken" ... In gesloten stallen (cellen) hebben ze geen mogelijkheid om zich te verkoelen, hun vrije soortgenoten kunnen modderbaden nemen. Ach, dju toch, kleine vergissing, dat ging over "onschuldige" varkens (en ook die klaagden niet ;-)).
  • Daniel Wouters

    6 jaar geleden
    Voorbereiden op integratie,dit is de grootse nonsens die men kan vertellen,de meeste komen er inderdaad met de gedachte uit ze zullen mij niet meer pakken. De opsluiting moet wel degelijk als straf aanvoelen anders heeft dit totaal geen zin.
  • Rudi De Groof

    6 jaar geleden
    De meeste Belgische gevangenissen zijn hopeloos verouderd. Hoog tijd dat er nieuwe en grotere gebouwd worden. Ons land is al meerdere keren op de vingers getikt voor de onmenselijke situaties waar gedetineerden in moeten leven. Mensen voorbereiden op een reintegratie in de samenleving houdt in dat je hen correct behandeld.
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    Ook hier is de slinger aan het andere uiteinde. Vroeger gingen gedetineerden naar kazernes van 't leger. Daar weten ze er wel raad mee.
  • john nauwelaerts

    6 jaar geleden
    99 percent van deze mensen komen ooit vrij en ik ben blij dat ze door jullie een 2 de kans gaan krijgen zodat ze terug hun weg in de maatschappij gaan vinden en even prachtige mensen als jullie kunnen worden