Ahed Tamimi
Volledig scherm
Ahed Tamimi © AFP

"Het verzet gaat door": Palestijnse tiener die in cel zat omdat ze Israëlische soldaten sloeg, is vrij

De Palestijnse tiener die bijna acht maanden in de gevangenis doorbracht omdat ze twee Israëlische soldaten had geslagen, is vrijgelaten. Voor sommigen werd de tiener, die werd gefilmd toen ze de soldaten sloeg, een symbool van Palestijns protest.

22 reacties

  • mich lee

    6 jaar geleden
    Dirk Ruiters; noch het artikel, noch de beelden wijzen erop dat de soldaten haar en haar gezin uitdaagden. Ze deden gewoon hun werk, dienen in het IDF om nadien te kunnen gaan studeren. Zij daagden en treiterden de soldaten die niet reageerden, waarop zij die soldaten sloeg, waarop ze evenmin reageerden.
  • Hans De Lille

    6 jaar geleden
    Respect voor die twee israëlische soldaten, die na bespuwen, schoppen en slaan door een hysterische tiener toch zo ijzig kalm en professioneel bleven.
  • Marcel Willems

    6 jaar geleden
    Op het filmtje zag ik toch geen echt geweld ,een kaakslagje en een schop tegen de benen .Wel zien we niet wat die soldaten net ervoor gedaan hebben
  • jan verbruggen

    6 jaar geleden
    Dit meisje heeft gedaan wat de internationale gemeenschap zou moeten doen, maar niet durft. Hopelijk wordt Israël internationaal veroordeeld voor de opsluiting van dit kind.
  • michel De Blay

    6 jaar geleden
    Die zogenaamde "Gaza strook" die ligt niet alleen tegen Israël maar ook tegen Egypte, en zelf langs die kant mogen ze niet door. Ra ra ra, ik zou eens graag den uitleg horen waarom ze bij hun geloofsgenoten ook niet over de grens mogen??,