Joop van Meer in het ziekenhuis in Groningen.
Volledig scherm
Joop van Meer in het ziekenhuis in Groningen. © Facebookpagina van Joop van Meer.

Nederlands echtpaar op wandelvakantie gegrepen door rottweilers: "Het zijn moordmachines"

Een echtpaar uit het Nederlandse Tilburg is donderdag tijdens een wandelvakantie in Groningen aangevallen door twee rottweilers. Die ontsnapten vermoedelijk uit een tuin en takelden Joop van Meer en Irmgard van Himbergen flink toe. "Ik dacht dat ik het er niet levend vanaf zou brengen", zegt Van Meer nog nahuiverend. Hij belandde zwaargewond in het ziekenhuis. 

201 reacties

  • Kris Pieters

    6 jaar geleden
    Opvoeding, opvoeding, dikke zever. Leg dat maar eens uit aan de slachtoffers! Ben zelf drie keer aangevallen geweest in mijn leven, er komt geen vierde keer meer. Geloof me vrij, weg met die moordbeesten.
  • Pietje Pek

    6 jaar geleden
    "Maar ik was altijd al tegen dit soort gevaarlijke honden. Het zijn moordmachines. Ik vind het heel vervelend dat ze gefokt worden en mensen ze mogen hebben.” Complete onzin... 14 jaar een Rottweiler gehad, nooit problemen mee gehad.
  • Anny Bollens

    6 jaar geleden
    Hadden ze het gat dicht gemaakt was dit niet gebeurd!
  • Michel Philippe

    6 jaar geleden
    Als ge niet bekwaam ben om een grote hond te houden, begin er niet aan. Om die reden heb ik een hondje van +- 8 kg. Een grote hond moet perfect gedresseerd zijn.
  • Ludo Bruggeman

    6 jaar geleden
    Niemand kan voorspellen hoe of wat zijn/haar hond gaat doen. Hoe je het diertje ook opvoed, een hond heeft zijn eigen karakter. Ik hebt een Franse buldog gehad en helaas ik hebt het beestje moeten laten inslapen. Zonder enige reden begon het mensen aan te vallen tot we een onderzoek lieten uitvoeren op het lichaam, wat bleek het beestje had een hersentumor dat zijn gedrag veranderde. Soms ligt het niet aan de opvoeding maar aan andere kleine dingen wat wij allen niet meteen zien.