RV en Photonews
Volledig scherm
© RV en Photonews

Jammer, Lampaert strandt op 200 meter en wordt net niet de negende avonturier die koninklijke massasprint op Champs-Élysées ontloopt

Tour de FranceVeel sprinters schieten er in de Tour niet meer over. Noemenswaardig, want de slotetappe in de Parijse straten staat geboekt als een absolute droom van de snelle mannen. Nu het merendeel thuis zit, ruiken de durfallen hun kans. De laatste die de sprinters met een kater opzadelde: Aleksandr Vinokourov, inmiddels dertien jaar geleden. 

5 reacties

  • Staf Van de Walle

    6 jaar geleden
    Aan de meet geven ze de prijzen, als Gilbert op 5km van de meet gaat en teruggepakt wordt op 4km dan windt Wuyts dat het van het, 'wat een strijder', bulshit, 'ik ben toch in beeld geweest' is een betere uitdrukking.
  • Patrick Duyck

    6 jaar geleden
    Hinault zal deze zeker cadeau hebben gekregen of erger nog de rest verplicht hebben om mate laten winnen als patron , heb m nog een oorveeg weten uitdelen dus daar zal ie ook niet vies van zijn geweest
  • Noella Vancompernolle

    6 jaar geleden
    Geraint Thomas... Bernard Hinault was de enige renner die erin slaagde om in de gele trui de slotrit op de Champs Elysées te winnen.
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    In het artikel wordt over de “legendarische” rit gesproken op de Champs Elysee. Legendarisch? Op die rit is nog, nooit nog nooit iets bijzonders gebeurt. Er was aldus nog nooit een grond over een “legende” voor die rit. Ja, men zou kunnen spreken over het legendarische “niet-rennen” tijdens die rit tot de Champs Elysees bereikt zijn.
  • Jurgen Van Den Bergh

    6 jaar geleden
    De overwinning van Vino in 2005 een 'knap staaltje' noemen getuigd toch van weinig koerskennis. Iedereen weet dat er aan de renner Vinokourov een stevig reukje zat.