VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Op vakantie met de auto? Pas op voor deze inbraaktrucjes

Het aantal inbraakpogingen in auto's van Vlamingen die op vakantie zijn in het buitenland is fors gestegen. VAB ziet deze maand een stijging van bijna een kwart ten opzichte van juli vorig jaar. Vooral in Spanje zijn er veel dievenbendes op pad die toeristen met allerlei trucjes proberen te misleiden.

11 reacties

  • Ronald Boudewijns

    6 jaar geleden
    Misschien een “Europese” nummerplaat maken dan zien ze niet uit welk land je komt of is dat te moeilijk Europese vetbetaalde unie klungels.’’’
  • Henri Hendriks

    6 jaar geleden
    Ik woon al 20 jaar in spanje en heb het zelf eenmaal meegemaakt aan een tankstation rond Barcelona.De pompbediende deed of hij belde en toen waren ze weg. Maar ik ken verschillende mensen die alles kwijt waren ,telkens regio Barcelona. En naar de politie moet ge daar niet gaan ,enkel als je catalaans spreekt.In het spaans helpen ze je niet. Nu raad ik iedereen aan om via Valencia - Zaragossa - Bordeaux te rijden.Is even lang en kost minder peaje.
  • Wayne Hamilton

    6 jaar geleden
    Heb dit ook meegemaakt tegen Tarragona een paar jaar terug en de diegene die mij wou stoppen had dan nog een Tjechische nummerplaat, heb teken gedaan dat er niets aan de hand was en mijn partner pakte zijne smartphone en begon te filmen. Die was rap weg !
  • annie laureys

    6 jaar geleden
    je GSM nemen en doen of je de politie belt , helpt misschien hebben het voorgehad op een parking waar er 2 mannen de weg vraagde naar Valencia en er was een wegwijzer van 1 meter groot , en zij zijn vertrokken
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Ook als er niets in de wagen zichtbaar ligt slaan ze soms de ruit in. Is me in Santander zelfs overkomen op klaarlichte dag in het stadscentrum tijdens een stortbui. Bij de buitenlandse wagen die voor me geparkeerd stond namen ze bovendien zijn stuur mee.