Sp.a-voorzitter John Crombez en premier Charles Michel (MR).
Volledig scherm
Sp.a-voorzitter John Crombez en premier Charles Michel (MR). © RV, Belga

Crombez: "Premier Michel mag niet in de zomer beslissen over de F16's"

Sp.a-voorzitter John Crombez vreest dat premier Michel deze zomer een beslissing over de F-16’s "gaat doorduwen in het verborgene onder druk van de lobby". Dat heeft hij vanmiddag gezegd in de studio van VTM NIEUWS.

65 reacties

  • Joël Bornbergen

    6 jaar geleden
    Gemakkelijk gezegd dat we dat niet nodig hebben, maar nodig of niet, België heeft internationale plichten na te komen en dus moet er geïnvesteerd worden. Tzijn niet alleen vliegtuigen, ook schepen en vernieuwingen aan militaire basis en..., maar enkel tegen die vliegtuigen wordt geprotesteerd, we kunnen niet alles blijven uitstellen. Tijd om een beslissing te nemen, trouwens de beslissing zal zijn welk vliegtuig, het feit dat ze komen staat al vast en was al beslist !
  • paul vdkerckhove

    6 jaar geleden
    We hebben geen straaljagers nodig die atoombommen kunnen droppen en dubbel zo duur zijn als andere . Er is een andere uitgavenpost die wacht ; Drieduizend politie agenten bvb . Maar nee , de NVA trollen moeten weer hun diarhee komen uitsmeren ... Hoe komt het toch , het sos partijttje is op sterven na dood zeggen ze en toch reageren ze bij iedere kick van crombez ...
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Weggegooid geld in vooruitzicht van een Europees leger ,bovendien die 15 miljard met drie te vermenigvuldigen in de tijd ,wat vandaag 1000€ kost voor een of ander onder-deel , kost in 20 jaar drie keer zoveel ,zo niet meer,aanbestedingen worden veel te rooskleurig voorgesteld dan wat het op lange termijn daadwerkelijk kost.
  • Remi Verbeke

    6 jaar geleden
    Fabrice en vele anderen hier, nog een geluk dat een persoon als John de waarheid durft te spreken.
  • Fabrice Braccio

    6 jaar geleden
    John john john stop hier alsjeblieft mee jongen.Ge blijft maar met uwe kop tegen de muur lopen.Mensen die veel beter gekwalificeert zijn dan u en die beter weten wat Defensie nodig heeft ( zowel op nationaal als internationaal niveau) hebben hun werk naar eer en geweten uitgevoerd.Ze hebben dat dossier nu bij de verkozen machthebbers gelegd en die gaan hun beslissing nemen.Zo werkt het nu éénmaal in een democratie.