Direct naar artikelinhoud
Spanje

Ruim 1.400 migranten voor kust Spanje opgehaald

De voorbije dagen hebben de Spaanse autoriteiten 1.400 mensen van bootjes gehaald.Beeld EPA

De Spaanse autoriteiten hebben nog steeds de handen vol aan het redden van migranten die via de Middellandse Zee proberen Europa te bereiken. De maritieme reddingsdienst in het land meldt dat de afgelopen dagen ruim 1.400 mensen van bootjes zijn gehaald.

De autoriteiten in het Zuid-Europese land haalden alleen op vrijdag al 888 migranten van vaartuigen in de Alboránzee en de Straat van Gibraltar. Een dag later ging het om 334 mensen, die zich op zeventien bootjes bevonden. En vandaag werden nog zo'n 200 migranten van twintig rubberbootjes opgehaald, meldt persbureau Europa Press. Minister Fernando Grande-Marlaska (Binnenlandse Zaken) noemde de toestroom van migranten zaterdag een "Europees probleem, dat een Europese oplossing vereist."

De Internationale Organisatie voor Migratie zegt dat Spanje de nieuwe hoofdbestemming is geworden voor migranten die op bootjes de Middellandse Zee oversteken. Tussen 1 januari en 25 juli arriveerden bijna 21.000 migranten via de zee in Spanje, tegenover ruim 15.000 in Griekenland en meer dan 18.000 in Italië.