Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Meerderheid Iraanse vrouwen tegen verplichte hoofddoek

Een meerderheid van de vrouwen in Iran is tegen de verplichte hoofddoek in het land. Dat blijkt uit een studie van het Iraanse parlement. 55 procent van de vrouwen vindt dat het dragen van een hoofddoek vrijwillig zou moeten zijn.

33 reacties

  • Gaston Foubert

    6 jaar geleden
    Het is in die godsdienst een mannenwereld, en die mannen zijn verschrikkelijk jaloers. Een ex-collega had altijd wel schunnige taal over de westerse vrouwen, ging trouwen in Marokko maar nooit een foto gezien van zijn vrouw....
  • Mario Van Haesendonck

    6 jaar geleden
    die zonder hoofddoek mogen gerust naar hier komen. wij zullen degene bij ons met hoofddoek wel ruilen dan ! iedereen content !
  • john nauwelaerts

    6 jaar geleden
    je moet niks belangrijker maken dan het is 50 jaar geleden liepen er ook duizenden met een kap op hun hoofd nonnen genaamd dit waait allemaal over je mag gewoon niet overreageren
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Onderwijs is de sleutel. Daarom gooien vele patriarchen die sleutel weg voor hun dochters. Zo snel mogelijk uithuwelijken hoort er ook bij.
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Wat een gedoe rond een verplicht gebruik ooit ingevoerd door Mozes of zelfs voordien. Het verbergen van de schoonheid van de vrouw om de mannen niet in verleiding te brengen hen aan te randen. Hoe idioot kunnen mensen met hun religie zijn? Ongelofelijk! Onbegrijpelijk!