Een manifestant hekelt het beleid van premier Michel op een nationale betoging eind vorig jaar.
Volledig scherm
Een manifestant hekelt het beleid van premier Michel op een nationale betoging eind vorig jaar. © Photo News

Vakbond start reeks acties en stakingen "tot (rechtse) regering tot bezinning komt en haar dwaze maatregelen intrekt"

sociale actieMorgen vanaf 7 uur start de socialistische vakbond ACOD met wat ze noemt "een eerste verwittigingsstaking" op de sluis van Menen. "Dit is het startschot van een hele reeks acties en stakingen die zich niet alleen zal beperken tot bruggen en sluizen en waarbij we garanderen dat de strijd zal worden opgevoerd en dit tot de (rechtse) regering tot bezinning komt en haar dwaze maatregelen intrekt", klinkt het.

80 reacties

  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Heb je toevallig zo ook eens even de meer kosten nagekeken Alex ? Zou een klein beetje eerlijk wezen niet aangewezen zijn , want zowat 80 ´% van de mensen gaat erop achteruit , of behoor jij tot de 20%?
  • Florent Verhaeghe

    6 jaar geleden
    Vakbonden moeten er zijn,als tegengewicht van werkgevers en regering. MAAR hun taak moet er in bestaan om iedere arbeider,bediende,ambtenaren GELIJK te behandelen ,en al die verschillende statuten weg te werken. Enkele voorbeelden : man of vrouw,gelijk loon voor gelijk werk.index centen ipv procenten ,pensioen leeftijd voor iedereen gelijk,gelijkschakeling ziektedagen,iedereen hetzelfde pensioen.Verbinden ipv tegen elkaar op te zetten Vakbonden mogen ook niet boven de wet staan.
  • anna geulen

    6 jaar geleden
    Degene die de economie hier vernietigen zijn de bedrijven voor wie er nooit genoeg winst kan zijn en derhalve zich verplaatsen waar ze mensen goedkoop en zonder regels kunnen uitzuigen .Zij betalen ook geen of weinig belastingen idem hun aandeelhouders. Verder zijn vakbonden sociale organisaties die het welvaartspeil van de modale Belg fameus hebben opgekrikt tot spijt van ultra liberalen alla De Wever die werknemers rechteloos wil maken. Ge kunt rechts zijn maar toch niet onnozel!
  • victor vandesande

    6 jaar geleden
    Lager pensioen ? IK wil nog steeds het ambtenarenpênsioen eens naast dat van een modale werknemer zetten... Niet vergeten dat ambtenaren betaald worden met onze belastingen...Normale werknemers moeten dus proberen noodgedwongen een tweede pensioenpijler op te bouwen , ambtenaren hebben dat niet nodig die krijgen zo genoeg.
  • james vroman

    6 jaar geleden
    in de privé staan duizenden vacatures open voor poetsdiensten aan een minimumloon .