© rr

Buurvrouw die Lydia (65) aanviel weer vrijgelaten: “Ik durf niet meer naar buiten”

De vrijlating van de 41-jarige vrouw die Lydia De Decker (65) het ziekenhuis in sloeg, blijft nazinderen in het woonblok aan de Kruishofstraat. “We wachten op de volgende uitbarsting.”

Joris van der AA

Lydia De Decker (65) brengt haar dagen eenzaam door op haar appartement. Sinds de brutale aanval van donderdag, waarbij een bewoonster van haar flatgebouw haar in een dronken razernij te lijf ging met een fles, voelt ze zich niet meer op haar gemak. Dat het Antwerpse parket de dader na één nachtje alweer vrij naar huis liet gaan, maakt dat ze constant met de daver op het lijf zit. Behalve haar kleindochter laat ze liever niemand meer binnen.

“Als ik de lift in het gebouw hoor, maak ik me al zorgen. ‘Die vrouw staat hier dadelijk toch niet aan mijn deur’, gaat het dan door mijn hoofd. Ik moet er zelf soms mee lachen, maar ik heb constant dat soort gedachten. Ik zit hier met een grote ketting rond mijn deur. Als ik toch naar buiten moet, probeer ik dat via de kelder te doen. De dame die me heeft aangevallen woont immers aan de inkomhal. En ik wil echt niet met haar geconfronteerd worden, want ik weet niet hoe ik me dan zou gedragen. Niet dat ik haar iets zou aandoen. Ik bedoel dat ik zeer bang zou wegvluchten.”

Achtervolging met mes

Lydia begrijpt nog altijd niet dat het parket de daderes al na een nachtje liet terugkeren naar haar appartement. “Die vrouw is een gevaar voor haar omgeving. Wat als ze vorige week een mes had vastgehad, in plaats van een fles? En het is niet het eerste incident. Ze heeft haar vriend ook eens achternagezeten met een mes. Moet het eerst fataal aflopen? Die vrouw heeft hulp nodig, maar iemand moet wel ingrijpen. Voor mijn eigen veiligheid heb ik een hond aangeschaft. En als het niet betert, overweeg ik om mijn appartement te verkopen. Zo kan ik niet verder.”

Bij het Antwerpse parket kan of wil men niet uitleggen waarom de belaagster van Lydia al na een nacht naar huis mocht. Het parket laat weten dat aan het incident “het gepaste gevolg” gegeven zal worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER