De Bitterzoetlaan in Oostduinkerke
Volledig scherm
De Bitterzoetlaan in Oostduinkerke © Google Streetview

Man betrapt autodieven op heterdaad, daders lossen schot

Bij een poging tot autodiefstal in Oostduinkerke werden deze ochtend enkele schoten gelost met een alarmpistool. Twee dieven, vermoedelijk Noord-Afrikanen, hadden het gemunt op een grijze Mercedes SUV die op de oprit van een villa stond in de Bitterzoetlaan in Oostduinkerke. 

97 reacties

  • Gilbert De Meyer

    6 jaar geleden
    oei hebben die hun identiteit gegeven dat men weet dat het noord afrikanen zijn, want met deze hitte ziet iedereen bruin
  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Het was een alarmpistool, een pistool dat enkel losse flodders kan laten knallen en is, in de meeste gevallen, vrij te kopen in België. Of het aan te raden is om een alarmpistool te trekken bij een overval, is een andere vraag.
  • Heidi Werbrouck

    6 jaar geleden
    Hilarische reactie @ Wim Claes. Maar voor wie denkt dat dit nieuw is... helaas, West-Vlaanderen is al jaren slachtoffer van dit eerlijke Noord-Fransnoordafrikaans gespuis. Ramkraken, inbraken, overvallen... noem maar op. En politie kan niets doen ook al weten ze wie het is, enkel op heterdaad betrappen wordt door Frankrijk aanvaard, en dan nog.
  • els de Loof

    6 jaar geleden
    Nooit wapens toelaten. Kijk naar zot en gewelddadig Amerika.
  • johan vankeirs

    6 jaar geleden
    Waar hebben wij dat verdiend om dit alles te moeten ondergaan en aanvaarden door een handvol politici.
  1. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    61

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.
  2. Justitiemi­nis­ter Van Tigchelt na uitspraken over migratiestop: “We mogen nooit iedereen over dezelfde kam scheren”
    update met reactie

    Justitiemi­nis­ter Van Tigchelt na uitspraken over migratie­stop: “We mogen nooit iedereen over dezelfde kam scheren”

    In een podcastopname noemt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) het voorstel van Vlaams Belang om een migratiestop te organiseren “niet nodig of wenselijk”. Van Tigchelt spreekt in een telefoongesprek met HLN over “een probleem van illegale migratie in dit land”, maar maakt tegelijkertijd het punt dat “we nooit iedereen over dezelfde kam mogen scheren”.