Gepeste Yasmine (16) vocht terug en is sterker dan ooit: "32 kilo lichter, en een pak meer zelfvertrouwen"

© rr

“Ik was een beetje zwaar en mensen waren niet echt lief voor mij. Mijn haar werd geknipt, in brand gestoken en ik werd geslagen.” Het is een opvallende getuigenis van Yasmine El Akel (16) in ‘Radio Gaga’. Maar vandaag staat ze er weer, met minder kilo’s en meer zelfvertrouwen.

Silke Remmery

Honderd kilo woog de Brusselse Yasmine El Akel (16) toen ze op haar vijftiende terechtkon in het Zeepreventorium in De Haan, een centrum voor minderjarigen met chronische aandoeningen. Vanavond weegt ze al 32 kilo minder en staat ze voor de micro van Radio Gaga.

“Twee jaar geleden had ik niet zo veel vrienden in het middelbaar, omdat ik een beetje zwaar was. Mensen waren niet echt lief”, vertelt ze daar. “Ze scholden me uit voor dikke koe. Het ging heel ver. Ze hebben mijn haar geknipt, mij geslagen, mijn haar in brand gestoken. Een jaar lang durfde ik niet naar school. ’s Morgens was ik misselijk van de angst.”

Twee maanden lang kon ze alles voor haar ouders verzwijgen, tot die ene dag. Lees hier het hele verhaal van Yasmine in onze Plus-omgeving.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen