Dieven bedreigen eigenaar voor gloednieuwe Mercedes: man gewond, overvallers vluchten zonder buit

© mma

© mma

© mma

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Bij een poging tot carjacking in het West-Vlaamse Oostduinkerke is een 49-jarige man maandagochtend gewond geraakt. Hij werd voor zijn woning bedreigd door twee Franstalige mannen, die geweld gebruikten en met een alarmpistool schoten omdat hij de sleutels van zijn gloednieuwe Mercedes niet wilde afgeven. Ze vluchtten toch zonder buit weg.

mma, bfr, gjs

Toen de 49-jarige man maandagochtend rond 7.45 uur thuiskwam van de bakker en zijn gloednieuwe Mercedes voor zijn woning parkeerde, werd hij opgewacht door twee Franstalige mannen die uit een andere wagen gekropen kwamen. Ze bedreigden hem en eisten de sleutels van zijn nieuwe auto.

De man weigerde die af te geven, waarop de overvallers geweld gebruikten en enkele schoten losten met een alarmpistool. Omdat de eigenaar van de wagen zich hevig verzette, dropen de daders toch zonder buit af. Ze vluchtten met hun eigen wagen, stelde de buurman vast, die meteen de politie belde.

Het slachtoffer liep een hoofdwonde en een wonde aan de slaap op en werd door de hulpdiensten naar het ziekenhuis van Veurne gebracht. Hij denkt dat hij de daders al enkele keren voorbij zien rijden heeft, maar voorlopig is er nog geen enkel spoor naar hen.

De straat werd afgesloten door de politie. Het parket onderzoekt de zaak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen