© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

thumbnail: null
thumbnail: null

Ruim 60 nummerplaten voor bpost vernield bij autobrand

Net op de taalgrens in Vechmaal is zondagavond een voertuig uitgebrand met ruim 60 nummerplaten aan boord. Die waren bestemd voor elektrische bromfietsen van bpost. De wagen was door de bestuurder, een inwoner van Oreye, in een verlaten straat achtergelaten.

Jozef Croughs

Zondagavond kreeg een Zuid-Limburgse takeldienst een oproep voor een auto die platte band had gekregen in Vechmaal, net aan de grens met Oreye. De takeldienst werd op de Romeinse weg in Vechmaal tegengehouden door een vrouw die een brandend voertuig had opgemerkt een paar honderd meter verderop in een smalle straat. Volgens de dame zat de chauffeur mogelijk nog in de wagen. De bestuurder van de takeldienst haastte zich ter plaatse en belde intussen de hulpdiensten. Ter plaatse probeerde hij met zijn brandblusser de vlammen te doven, helaas zonder resultaat. Het vuur was via de motor al overgeslagen naar het interieur van de wagen. Verdacht was dat de deuren van de wagen gesloten waren en snel bleek ook dat niemand nog in de wagen zat.

Waals of Vlaams?

Intussen waren twee politiepatrouilles ter plaatse, een Vlaamse van het Kanton Borgloon en een Waalse ploeg. Omdat niet duidelijk was of het brandende voertuig zich op Waals of Vlaams grondgebied bevond, ontstond een discussie tussen de beide ploegen wie de vaststelling moest doen.

Het brandende voertuig droeg dezelfde nummerplaat als het nummer waarvoor ook de takeldienst was opgeroepen om aan huis een lekke band te herstellen. Het bleek te gaan om een auto van een leasingmaatschappij. De bestuurder van de Volvo had vermoedelijk een ongeval gehad, waardoor het voorwiel geraakt was en schuurde in de wielkast. Vermoedelijk heeft de bestuurder ondanks het gehavende voorwiel toch nog zijn weg verdergezet waardoor de band vuur vatte en waardoor hij noodgedwongen de wagen aan de kant moest zetten.

“De bestuurder heeft gewoon zijn wagen in het midden van de weg achtergelaten en is te voet naar huis gewandeld enkele honderden meters verderop. Daar is hij later door de politie verhoord. Het zou gaan om een directielid van bpost. Waarom de bestuurder zijn bijstandsverzekering opbelde met de vraag om de lekke band bij hem thuis te komen herstellen, is op z’n minst verdacht”, aldus de vaststellingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer