Walter (57) werd zwaar toegetakeld tijdens brutale overval: “Ze bonden mijn voeten vast en overgoten me met wasmiddel”

© fdv

Walter Snoeck (57) houdt aan de brutale overval psychische en lichamelijke letsels over. Zo driest gingen de inbrekers te keer in zijn woning in de Fonteineweg, in de nabijheid van de Nukerkse Visvijvers.

fernand de vos

Walter Snoeck (57) is maandag terug aan het werk gegaan bij Renolit in Oudenaarde. De alleenwonende man was een week arbeidsongeschikt na de brutale overval tijdens de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 juli.

“Omstreeks 3 uur werd ik wakker”, begint Walter zijn verhaal. “Onbekenden forceerden mijn voordeur, nochtans vijfpuntig gesloten. Drie kerels die onderling een brabbeltaaltje spraken, stonden plots aan mijn bed. In het Frans snauwden die kerels me toe dat ze me gingen doden, met een schroevendraaier. Ze eisten geld en graaiden 230 euro en mijn bankkaart uit mijn portefeuille. Ze wilden uiteraard ook mijn pincode kennen. Ze stopten maar niet met trappen en slaan, en ik moest ook vuistslagen incasseren. Ik was totaal van slag en heb hen dan mijn cijfercode gegeven.”

Was- en zeepmiddelen

“Ze bonden mijn voeten heel stevig vast met mijn broekriem. Zo hard dat de sluiting van de riem in mijn voet prikte. Alsof ik nog niet erg genoeg was toegetakeld, werd ik overgoten met was- en zeepmiddelen. Daarna vluchtten ze weg. Mijn GSM namen ze mee, dus ik kon niet alarm slaan. Zwaar toegetakeld en half gekleed ben ik naar mijn buren gevlucht. Pierre en Myriam ben ik uiterst dankbaar, ze zijn mijn redding geweest”, besluit Walter zijn noodlottig verhaal.

Zijn opgelopen verwondingen zijn niet min, want hij moest voor verzorging naar de dienst Intensieve Zorgen in Ronse. “Mijn gehoor is nu gehalveerd. Constant moet ik afrekenen met oorsuizingen. Ik hoop dat dit ooit goed komt. Eén voet werd doorprikt en moet genezen. In mijn handen heb ik weinig gevoel, veroorzaakt door geknelde zenuwen. Meerdere ribben doen pijn van de kneuzingen”, somt de overvallen man zuchtend op.

Bankkaart ingeslikt

Bij de inbraak werden ook computers meegenomen. De woning leed braakschade aan voor- en achterdeur en ook aan een venster zijn flinke sporen zichtbaar. “Door de alertheid van mijn buren werd onmiddellijk Cardstop verwittigd. Niet veel later werd in een geldautomaat in Ronse mijn bankkaart meteen ingeslikt bij een eerste poging om geld af te halen”, zegt Walter.

Inbrekersbendes

Walter kan niet meer slapen en is getraumatiseerd. Hij voelt zich nog onveiliger nu er inbrekersbendes Maarkedal, en dan vooral Nukerke, teisteren. In de Fonteineweg was er nog ongewenst bezoek en ook in de omgeving werden inbraken gesignaleerd, in de Weitstraat en Wolvestraat. Ook in apotheek N60 in de Nukerkestraat werd ingebroken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen