Luchtvaartmaatschappij Ryanair neemt volgens deskundigen een risico met de brief aan stakende werknemers.
Volledig scherm
Luchtvaartmaatschappij Ryanair neemt volgens deskundigen een risico met de brief aan stakende werknemers. © EPA

Ryanair op glad ijs na omstreden brief: "Onbegrijpelijk dat een groot bedrijf zo’n brief uitstuurt"

Ryanair begeeft zich op juridisch glad ijs door stakende werknemers te waarschuwen voor sancties. Tot die conclusie komen verschillende arbeidsrechtdeskundigen. Het stakingsrecht staat immers prominent in verschillende Europese verdragen. "Dit geeft werknemers munitie", schrijft De Morgen.

98 reacties

  • theo moons

    6 jaar geleden
    Laatste vlucht was ook bij Rainair. Goedkoop? Voor alles bijbetalen: handbagage(ofwel gaat het mee met de andere bagage) naast elkaar zitten!! Als je met 2 personen boekt en ik betaal om langs mijn vrouw te zitten kan dat nog niet. Ook bijbetalen voor de vrouw. Daar hebben we dat niet gedaan, we zaten niet samen. Op de rei waar ik mijn stoel had zaten nog 2 andere ook gescheiden van elkaar. Dit doen express zodat degene die het wel willen toch betalenw
  • michel De Blay

    6 jaar geleden
    @David Vervoort. Wanneer klanten willen vliegen voor de prijs van nen bak bier, mag je het niet op het bedrijf steken dat ze hun personeel te weinig betalen hé.
  • david vervoort

    6 jaar geleden
    Niemand maar dan ook niemand meer vliegen voor dat soort maatschappij!!!!!
  • Gerrit Mangé

    6 jaar geleden
    Natuurlijk zit de maatschappelijke zetel in Ierland en gelden er andere regels maar je zou toch denken dat Europa hier iets moet kunnen aan doen of zware boetes vanuit de Belgische regering als die niet te erg onder de lobby gedrukt gaat. Als er natuurlijk in een ' ééngemaakt ' Europa in alle landen andere regels gelden zullen de Oostblokkers onder onze duiven blijven schieten.
  • Wenda Smets

    6 jaar geleden
    Ik snap het niet...wij zaten ook vast in die staking en mijn mening afdanken al diegene die niet tevreden zijn in het bedrijf...toen je ging solliciteren wist je waaraan je begon en ging je akkoord...nu niet meer...jammer solliciteer ergens anders...je moet niet blijven hè!! Ben je niet blij met je job of je loon zoek wat anders...het koste mij geld omdat jullie niet je baas maar de klanten dwars ligt!!