Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

9 signalen dat je overgevoelig of intolerant bent aan gluten

Het is een onderdeel van de beste dingen in het leven (Cake! Brood! Pasta!), maar zorgt er tegelijkertijd voor dat sommige mensen zich belabberd voelen. We hebben het over gluten. Hier ontdek je negen symptomen die erop kunnen wijzen dat jij misschien lijdt aan glutenintolerantie- of overgevoeligheid.

13 reacties

  • Els De Baecker

    6 jaar geleden
    De ziekte bestaat wel degelijk. Alleen zijn er veel die het niet hebben laar toch zeggen om aandacht te krijgen.
  • Louis Holmes

    6 jaar geleden
    De tarwe van 40 jaar geleden is niet meer dezelfde als deze van vandaag door veredeling van de tarwesoort. Dus Agnes en Rudi, de mensen van 1000 jaar en 40 jaar geleden aten andere tarwe.
  • Bertrand Vandemeulebroucke

    6 jaar geleden
    Veel signalen die hier vermeld zijn komen ook door een lactose-intolerantie, die dan een gevolg kan zijn van een gluten-intolerantie doordat door een gluten-intolerantie de wand van de dunne darm ontstoken kan geraken en niet de noodzakelijke enzymen meer produceert om bepaalde voedingsstoffen te verteren.
  • Jan Heyvaerts

    6 jaar geleden
    Glutenintolerantie is geen ziekte van deze tijd. De dochter van mijn vriendin heeft coeliakie en je wilt niet meemaken hoe ziek die wordt als ze iets met gluten heeft gegeten. Ze is verplicht om glutenvrij brood, pasta, koekjes... te eten die een pak duurder zijn dan de reguliere tegenhanger. Nee, het is geen hype maar het is opletten geblazen voor de rest van je leven.
  • Maraia Ceraia

    6 jaar geleden
    Wat gaan ze nog allemaal uitvinden dat we niet mogen eten of drinken? Ons allemaal op een dieet zetten, zodat de centen die we daardoor niet uitgeven nog verder aan de belastingen kunnen geven. Misschien ons loon of pensioen per direct laten overschrijven naar financiën en als er dan nog iets overschiet kunnen ze dat naar onze rekening overschrijven, na een paar maanden of zo.