© Raymond Lemmens

Verbruik leidingwater licht gedaald, maar het blijft wel 20 procent hoger dan gemiddeld

Het leidingwaterverbruik in Vlaanderen is met ongeveer 7 procent gedaald sinds er in verschillende provincies waterbesparende maatregelen van kracht zijn, maar het verbruik ligt wel nog altijd 20 procent hoger dan in een gemiddelde julimaand. Dat meldt AquaFlanders op basis van een rondvraag bij de waterbedrijven.

gjs

“We herhalen onze oproep om spaarzaam om te gaan met drinkwater en de maatregelen van de provinciegouverneurs op te volgen”, zegt algemeen directeur Carl Heyrman.

“Tussen dinsdag en zondag is ongeveer 7 procent minder leidingwater verbruikt dan de week ervoor”, zegt Heyrman. “Dat komt wellicht door de maatregelen van provinciegouverneurs.” Verschillende provincies legden het waterverbruik de voorbije weken aan banden, door de aanhoudende droogte en hete temperaturen.

“Een lichte daling in het verbruik dus, maar de Vlaming verbruikt wel nog altijd ongeveer 20 procent meer leidingwater dan in de gemiddelde julimaand”, waarschuwt Heyrman. “We herhalen de oproep om spaarzaam om te gaan met leidingwater en de maatregelen van de provincies op te volgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer