Verbruik leidingwater licht gedaald

© BELGA

De Vlaming verbruikt volgens AquaFlanders zeven procent minder water sinds de waterbesparende maatregelen van kracht zijn. Wel blijft het verbruik nog altijd twintig procent hoger dan normaal.

jvt

Door de aanhoudende droogte beperkten verschillende provincies het waterverbruik. Zo is het bijvoorbeeld verboden om zwembaden met leidingwater (bij) te vullen.

Sinds de maatregelen is het waterverbruik licht gedaald, zegt algemeen directeur Carl Heyrman van AquaFlanders na een rondvraag bij de waterbedrijven. ‘Tussen dinsdag en zondag is ongeveer zeven procent minder leidingwater verbruikt dan de week ervoor. Dat komt wellicht door de maatregelen van provinciegouverneurs.’

Maar het verbruik ligt nog altijd een pak hoger dan normaal. ‘De Vlaming verbruikt wel nog altijd ongeveer 20 procent meer leidingwater dan in de gemiddelde julimaand. We herhalen onze oproep om spaarzaam om te gaan met drinkwater en de maatregelen van de provinciegouverneurs op te volgen.’

Uit een eerdere rondvraag bleek dat de maatregelen tegen de droogte vrij goed worden opgevolgd

Last van de warmte? Dit moet u weten

© rr

We stevenen af op een hittegolf. Maar is die hitte schadelijk? Wat drinkt u het best? Hoe gezond is airco? Deze artikels wijzen u de weg.