Dermatoloog Thomas Maselis vertelt hoe je jezelf het best beschermt tegen de zon.
Volledig scherm
PREMIUM
Dermatoloog Thomas Maselis vertelt hoe je jezelf het best beschermt tegen de zon. © ThinkStock

“Je krijgt geen bruin tintje van de zon door het raam, maar de schadelijke gevolgen treden wel op”: dermatoloog ontrafelt 9 feiten en fabels over zonnen

De komende dagen belooft het bijzonder warm en zonnig te worden. Daar willen heel wat mensen uiteraard van profiteren. Maar hoe geniet je optimaal van dat zonlicht? Wanneer verbrand je (het snelst), en is dat werkelijk ongezond? We zochten het samen met dermatoloog Thomas Maselis uit en lijsten negen feiten en fabels op over zonnen. 

38 reacties

  • Severine Cap

    2 jaar geleden
    1 bus crème per week, juist 16€ elke week ( ongeveer) , dat is toch veel….ik smeer mij altijd in, daarvoor hoeft geen uv index…op mijn littekens doe ik minerale zonnecrème, dat maakt ze wit en ik verzeker, mijn littekens blijven ook wit… dat was ook de bedoeling maar toch, zonnecrème kan ervoor zorgen dat je niet bruint. Ik vind het toch een interessant artikel.
  • Hans Schuermans

    2 jaar geleden
    Volgens de dokter staat de zon het hoogst tussen 11 uur en 15 uur,dat klopt niet want door het draaien met de klok staat de zon het hoogst tussen 13:40 en 16:40.
  • Yves Gysel

    2 jaar geleden
    Gelukkig wordt er nu meer aandacht aan besteed. Vroeger wisten wij niet beter. Dagje kust aan het water/strand en 's avonds kwamen de pellen van je huid. Dat namen we er gewoon bij. Gezond kan dat niet geweest zijn.
  • Frederic Franke

    2 jaar geleden
    Iedereen zal eens sterven, liefst nog in het lentezonnetje!
  • Eric Grosemans

    2 jaar geleden
    Wat zou je van uva geen kleur krijgen. Als psoriasispatiënt volg ik nu een Puva kuur, dat zijn net uvastralen die op u worden losgelaten. Na 3 weken zie je zo bruin als maar kan zijn.