Kertsj-brug, net voor de opening.
Volledig scherm
Kertsj-brug, net voor de opening. © AFP

Europa sanctioneert zes Russische bedrijven voor aanleg van brug naar de Krim

De Europese Unie neemt sancties tegen zes Russische bedrijven die betrokken waren bij de bouw van de Kertsj-brug tussen Rusland en de Krim. Zo steunden deze entiteiten de consolidatie van de illegale Russische annexatie van het schiereiland en werkten ze een verdere ondermijning van de territoriale integriteit van Oekraïne in de hand, aldus een mededeling. 

13 reacties

  • dirk belis

    6 jaar geleden
    De Krim zoals vele andere landen (regio's)waren ooit in de geschiedenis wel van een ander land.maar dat geeft Rusland geen! recht om dit in te palmen De Krim behoorde officieel bij Oekraïne en was en is! nog steeds Oekraïens grondgebied.punt uit!
  • dirk belis

    6 jaar geleden
    @jaak.u moet uw geschiedenis beter leren .de Krim is altijd ingelijfd (gestolen)geweest door de Russen in de geschiedenis.de oudste bewoners ooit van de Krim waren de Grieken!
  • jaak Peeters

    6 jaar geleden
    De Krim was altijd al Russisch. Het werd bij het uiteenvallen van de SU aan Oekraine gegeven. Daar zit de fout. En de EU is oliedom bezig: ze willen gewoon een externe vijand om intern de homogeniteit te kunnen opleggen.
  • Michel Van Limbergen

    6 jaar geleden
    Dat zit de EU en vooral de VS toch goed dwars dat hun 'Drang naar het oosten' gestopt is. Vooral de VS die hun vloot verjaagd is uit de Zwarte Zee. Als ze zo verder doen dan voorspel ik ze nog een moeilijke toekomst!
  • Doe Er Iets Aan

    6 jaar geleden
    De Raad van de Europese Unie zou beter wel eens geschiedenis boeken opsmijten en nekeer lezen. Turkije heeft meer rechten op Krim eiland dan oekraine... Het is juist oekraine die Krim gestolen heeft ergens in jaren 1950 Dirk van Brussel... Terwijl Turkije daar verschillende oorlogen heeft gevoerd met Russen.