ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Meer dan 1 op 10 Belgen tussen 25 en 35 wil geen kinderen

Meer dan 1 op 10 Belgen tussen 25 en 35 jaar wil liever geen kinderen. Dat blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel bij bijna 2.000 landgenoten. Vooral bij mannen is de kinderwens vaker afwezig: 16 procent van hen zegt geen kinderen te willen, tegenover 11 procent van de vrouwen in die leeftijdscategorie.

42 reacties

  • Kim Op de Beeck

    6 jaar geleden
    Ja en dan? Is het soms bij wet verplicht om kinderen op de wereld te zetten
  • Stavros Kanakaris

    6 jaar geleden
    @raf peeters, ....en met 40 gaan ze opeens hun ouderinstinct ontdekken en (alweer) klagen dat ze geen kinderen meer kunnen krijgen, alsof dat een recht en geen biologische gunst is; verongelijktheid alom. Dan maar in vitro, betaald uiteraard door de gemeenschap.
  • Hilde

    6 jaar geleden
    Ze hebben groot gelijk, welke toekomst hebben de kinderen die nu geboren worden nog, als ik terug moest beginnen zou ik er ook geen meer nemen, en kleinkinderen zullen er ook niet komen, kan ze geen ongelijk geven.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Men wil gewoon geen kinderen omdat ze de verantwoordelijkheid niet aankunnen en met 35 zijn ze vandaag nog kind en blijven kind,de tijd dat je vanaf je 10 jaar al volop meedraaide in een gezin is ver zoek(schoenen poetste ,aardappelen schillen ,kamer zelf poetsen enz enz)kan niet meer volgens sommigen ,wel mis
  • Dirk Van Brussel

    6 jaar geleden
    Die kinderen gaan uw pensioen betalen. Good luck.