Een jongetje loopt langs een Oxfamposter in Port-au-Prince.
Volledig scherm
Een jongetje loopt langs een Oxfamposter in Port-au-Prince. © REUTERS

Nieuw rapport kaart "wijdverspreid" seksueel misbruik door medewerkers internationale hulporganisaties aan: "Daders hebben jaren hun gang kunnen gaan"

Seksueel misbruik van kwetsbare vrouwen en meisjes door hulpverleners van internationale organisaties is “structureel en wijdverspreid”. Dat staat in een rapport van de Britse parlementaire commissie Internationale Ontwikkeling. Het misbruik gebeurt al "vele jaren", maar de daders kunnen jaren hun gang blijven gaan omdat ze binnen de sector dikwijls van job en regio veranderen.

14 reacties

  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    En ondetussen staan er miljoenen particulieren en pakken overheden te zwaaien met kapitalen om de NGO's te financieren. Hun geld financiert zeer laakbare dingen.
  • Daniela Rosendaal

    6 jaar geleden
    Gemakkelijke oplossing: geen mannelijke hulpverleners inzetten. Ja spijtig voor de heren die hun hart op het goede plek hebben zitten maar we moeten geen risico meer nemen.
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Het wordt echt moeilijk om nog te geven aan die NGO's. Wij lezen ook zelden een balans van wat er met die gelden gebeurd is en hoe het besteed wordt. Maar ik stel mij echt vragen bij de recrutering van diegenen die nadien echte desperado's worden en avontuurlijk gaan leven op kosten van de organisaties. Hoe het kan mislopen !
  • Jef Van De Plas

    6 jaar geleden
    Lees ook de boeken van Rudy Vranckx en zijn ervaringen met veel NGO's.
  • Johny Lapeire

    6 jaar geleden
    Hoe lang moet dit nog blijven duren, de grootste misdaden worden nog verzwegen, en van de bedragen die ze ontvangen van de smokkelbendes word met geen woord gerept, NGO’s doen het niet uit naastenliefde.