Getty
Volledig scherm
© Getty

Waarom jij niet kan sparen en anderen wel

Je hebt twee soorten mensen: mensen die voorbeeldig elke maand enkele euro's opzij kunnen zetten en mensen die elke maand aftellen naar het krijgen van hun loon omdat ze al drie dagen met 0,70 cent op hun bankrekening rondlopen. Geen zelfbeheersing? Neen, het zijn je hersenen die er een stokje voor steken. 

14 reacties

  • Andy De Schieter

    6 jaar geleden
    De tijd raakt niet op om te sparen. De tijd raakt op om te leven. Velen willen zelfs nog geld verdienen terwijl ze op hun sterfbed liggen.
  • Bene Devos

    6 jaar geleden
    Geld is geen spaarmiddel maar een ruilmiddel! Heb nooit gespaard,maar geleend voor huizen en afbetaald,beste spaarpotje voor je pensioen. Gereisd,de halve wereld gezien,kinderen grootgebracht en goed geleefd.Investeren, dàt is sparen voor later! Niet papieren geld oppotten,die na je werkjaren de helft van zijn koopkracht kwijt is.
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Waarom sparen. Ik heb nog nooit interesse gehad in geld. Je hebt het nodig om te overleven. en er voor te zorgen dat je niet in het rood komt. En dat kan ik tot nu toe wonderwel nog heel goed.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Het beste spaargeld is het geld dat je in handen hebt en houdt. Eén briefje, twee briefjes, ... 10 briefjes van 50 na 10 maanden... dan denk je al beter na over 'uitgeven'. Nog meer als al die briefjes het equivalent zijn van je kredietkaart...
  • heiko werner

    6 jaar geleden
    Betaal met card en spaar cash, als je met de card betaald zie je achteraf waar, wanner en hoeveel je hebt uitgegeven, en cash sparen geeft U een positief gevoel (om de 2000.breng ik het na de bank).